Hans Kristian Gaarder: En hedersmann og god venn har gått bort

Av Are.

Dette skal være ord til minne om deg, Hans. Fordi du skal få skinne en siste gang. Fordi du fortjener det så inderlig.

Du forlot oss mandag 5. april 2021, og først to dager etterpå nådde den triste beskjeden fram til meg. Både Kiri jeg hadde tenkt på deg tidligere denne onsdagen, og når jeg senere utpå dagen så det komme inn en privat melding til meg på Facebook, visste jeg med ett at noe var galt. Jeg stålsatte meg og begynte å lese med en følelse av «åh, nei…» på innsiden. Meldingen viste seg å være fra en bekjent, og beskjeden var at du hadde gått bort.

Hjertet mitt sank, og jeg henvendte meg sorgtungt til Kiri: «Noe veldig trist har skjedd…». Hun ble sittende der like «tom» og målløs som meg selv. Alt jeg ønsket var å finne ut at beskjeden var uten rot i virkeligheten. Det finnes tross alt mange som har vært ute etter å korsfeste deg opp gjennom årenes løp, og jeg anså at deres mangel på anstendighet kunne muliggjort utsetting av et falskt rykte som dette. Men jeg fikk dessverre bare bekreftelser på at budskapet var sant. Du er ikke lengre blant oss.

Det lot ikke vente lenge på seg før den skamløse rikspressen fulgte opp med å forsøke gjøre noe salgbart ut av døden din. Som åtseldyr kastet de store avisene seg over saken, og god presseskikk var som fordampet. Fullstendig uten blygsel ble det fulle navnet ditt smurt utover de store avisenes nettsider. I en uttalelse til NTB lørdag skriver dine pårørende, uten at jeg vet nøyaktig hvem det her ble referert til, at avisenes identifisering med fullt navn og bilde har vært en stor tilleggsbelastning. Ja, disse søppelavisene smurte det faktisk tjukt utover at du var Covid-19 fornekter, og — sannelig! — at de hadde påvist koronainfeksjon hos deg post-mortem. Og jeg som trodde helseinformasjon som dette var forbundet med konfidensialitet, men det er det tydeligvis ikke? Det er også helt fantastisk hvor raskt denne smitten ble fastslått, tatt i betraktning at både norske og utenlandske patologer har gitt uttrykk for problemer med å påvise spor av viruset hos de såkalt koronaavdøde. (En overlege ved et stort norsk sykehus gir uttrykk for å famle i blinde etter dette viruset inni kroppene til såkalte koronarelaterte dødsfall). Ikke bare det, for i ditt tilfelle kunne man faktisk lese at korona hadde blitt «påvist ved flere laboratorier». Det er jo utrolig hvilke ressurser som må ha vært lagt ned i å kartlegge omstendighetene rundt din død. Angivelig, i alle fall.

Tenk å bruke ditt navn til det å gi denne åpenbare svindelen fra selveste Helvete ekstra vind i seilene. Mennesker som fortsatt har bare bittelitt gangsyn vet godt at alt av opplysninger vedrørende koronainfeksjon bør tas med mange klyper salt. Av flere grunner. Den notorisk upålitelige PCR-testen er én av disse grunnene.

Pressen hadde også konsultert den selvhevdede konspirasjons-forståsegpåeren, journalisten John Færseth, til å kunne gjøre en sak på deg. Når det gjelder den godeste Færseth, så når han deg ikke til knærne engang hva angår kunnskaper dette temaet. Og merkelig nok(?) er skyteskivene for Færseths kritikk alltid slike som deg, Hans. Færseth går i strupen på de ekte konspirasjonsetterforskerne, de som faktisk forsøker tenke logisk-analytisk og «utenfor boksen». De som kvalitetssikrer sine kilder og drar meningsbærende, interessante konklusjoner. Færseth selv ville ikke gjenkjent en konspirasjon selv om han skulle blitt overkjørt av en. Men, selvfølgelig, en som Færseth vil alltid være de store mediehusenes foretrukne «ekspert» på konspirasjoner og konspirasjonsteorier. Han presenterer nemlig en lett-fordøyelig, usann «tabloid-versjon» som maktpakket ønsker at befolkningen skal tro på.

Jeg har også forstått det dithen at politiet foretok razzia ved hjemmet ditt da dødsfallet ble kjent. Hvis dette skjedde, hva var grunnen og hva gikk mistanken ut på? Var dette bare et utslag av «standard prosedyre ved ALLE dødsfall ute på Gran»? Jeg tviler på det, så den som gav ordre til denne razziaen burde vært gått nærmere på klingen. Det ville vært i ethvert godt samfunns interesse å få vite grunnene til denne skjendingen.

I følge avisene skal et arrangement ha funnet sted på kulturlåven hos deg den 26. mars, noe som i ettertid har blitt politianmeldt. Deltakerne på dette arrangementet er forsøkt sporet opp med hensyn på mulig smittespredning. Tenker kommunen blåse et berg av offentlige midler i jakten på dette fantom-viruset? Ingenting forundrer meg lengre.

Men disse skamløse menneskene til side, jeg skriver nå for å hedre deg, Hans. Du var (og er fortsatt!) en ekte sannhetssøker, og du var en eminent etterforsker med formell etterforskningskompetanse fra dine 12 år som ansatt i Kredittilsynet. Du gikk alltid grundig til verks når du skulle finne ut av noe, og du var meget nøye med ditt utvalg av kilder. Med ditt fordomsfrie sinn og evne til å legge sammen puslebiter til et meningsfullt hele, var du en formidabel kunnskapsformidler. Og du formidlet dine kunnskaper på en høyst fordomsfri, vennlig og veldig direkte måte. Budbringer og informasjonsformidler, det var ditt virke, og du var fullstendig uredd for hva folk måtte synes om deg og det du fortalte.

Til forskjell fra alle de som har «tråkket over» i konspirasjonsjungelen, var du alltid jordnær og forsøkte forankre dine påstander i verifiserbare fakta. I den grad folk fant påstandene dine usannsynlige, så var det som regel bare et direkte utslag av deres egen kognitive dissonans. Du beskrev en virkelighet mer absurd enn de fleste av oss har turd å drømme om, men som nå – spesielt under koronakrisen – har blitt mer synlig enn noen gang før.

Hans, slik mange av oss vil huske ham – som vert. Her foran Kulturlåven….

Hans, du var et vidunderlig menneske, og du var en god og lojal venn. Kiri og jeg hadde «stående tilbud» om å komme slengende innom deg på Gran når vi var i nærheten, og dette var absolutt noe vi gjorde fra tid til annen. Hos deg kom vi alltid til en åpen dør, med tilbud om overnatting, enten på låven eller inne i huset.

Den siste tiden fant du en kjæreste i Berit, og til vår alles store glede kunne vi se at hennes feminine, sprudlende nærvær spritet opp livet ditt. Med sitt gjestfrie vesen hadde Berit også en utfyllende vertinne-rolle på låvekveldene. Nå får vi stille vår lit til et visst annet søskenpar på Hadeland, slik at tradisjonen med «sannhetssøker-seminar» kan bli videreført i ditt fravær.

En kjær venn og en bauta  innen sannhetssøken og informasjonsformidling har forlatt oss. Fred være med deg Hans, du er dypt savnet av alle oss som var glad i deg og skjønte hvilken skatt du var hjerte_fin

210412-hans_kristian_gaarder3

Et sted langs den cubanske kysten: Go’gutten Hans balanserer på to delfin-snuter. «Cubanske delfiner er ikke som andre delfiner»…

mvh_are

Publisert av Motstrøms

Globetrottere og frie sjeler!

28 kommentarer om “Hans Kristian Gaarder: En hedersmann og god venn har gått bort

 1. Har varslet hans venn Leo Zagami at Hans Kristian er død og mest sannsynlg myrdet med DEW. Folkedomstolen har faktisk eksistert i over et år nå, initiativtaker var Elmer Solberg sammen med meg. Vi har pr dag utstedt 13 internasjonale arrestordre mot Jødenes makt-hierarki og tyrrani. Vi er faktisk de eneste som anklager Jødene direkte for deres omfattende kriminelle forretnngsvirsomhet i Norge og deres drift av Barnevernet og MOSSAD’s trafikkering med kristne norske barn. Føl forskjellen: Med engang du kritserer Jødene og utsteder arrestordre imot den Israelske ambassaøren i Norge for å stå bak MOSSAD’s drap på uskyldige nordmenn, heriblandt Hans Kristian; ja da står du umiddelbart uten fem flate øre, de går direkte inn på konto og stjeler dine penger. Tilogmed Hans Kristian var forsiktig med å uttale seg negatvt om Jødene, han visste hvor grensa gikk. I tillegg alle drapsførsøk som vi blir utsatt for, og hva denne bermen til sist gjorde imot Hans Kristian.

  Likt av 1 person

  1. Mountain Dew? Sikkert ikke det sunneste det, men skal drikke mye av det før du dør. Men det er mye som er usunt her i livet 😉

   Liker

  2. Forferdelig trist dette med Hans, (som jeg ikke engang kjente) som har arbeidet med å avdekke alskens faenskap.
   Jeg har et par spørsmål her om noen kan svare meg.

   1) Hva er DEW?
   2) Har flere død som deltok på dette møtet? I så fall hvor mange?

   En liten tygge-pinne her:

   «Gaarder døde 6. april 2021. Etter hans død ble det fastslått at han var smittet av koronaviruset,[9] og etter obduksjon ble det konstatert at virusinfeksjonen var dødsårsaken»

   «How long does it take get forensic toxicology test results?

   Popular “crime scene investigation” television programs are able to complete toxicology reports in a very short (and unrealistic) time frame. However, in reality, while an autopsy is usually completed within a day or two after a death, the final results of the toxicology report may take four to six weeks or longer.

   Many factors play into the length of time needed to gather forensic toxicology test results, including:

   the need for confirmatory testing
   the complexity of and the number of specific tests required
   case workload and staffing at the testing laboratory.
   Additionally, once toxicology results are available, there is an internal review process for quality control, and experts such as board-certified pathologists and toxicologists may be consulted. The final toxicology report may incorporate other information, such as field evidence at the scene of the crime, or the possibility of fatal drug interactions, to determine the cause of death. Finally, before the results of the toxicology test and cause of death can be made public, the family must be notified.»

   e.

   Liker

  3. Vi har vitnemål på at Syria-krigen ble planlagt i Storbrittania. Norge er stor-finansier av opposisjonen. Du vi omskrive alt sammen til at Mossad står bak uten fakta.

   Liker

 2. Det som har skjedd etter HK’s bortgang er det mest absurde jeg har sett. En hel nasjon – eller verden – har drept sine kognitive evner og alt er snudd opp ned – bak fram, whatever. Men det våknes, så smått, så smått. Takket være, blant annet, HK. Det blir hull stort som ei låvedør etter han. Takk for laget!

  Likt av 1 person

 3. Flott skrevet Are. Hans Kristian var en fin fyr – og en som varslet om mye dævelskap i regi av norske maktpersoner. Her er en smakebit på noe av det Hans Kristian avslørte – fra ett av hans mange foredrag:
  Introduksjon til den norske dypstaten – del 1 av 2:

  Introduksjon til den norske dypstaten – del 2 av 2:

  Liker

 4. 10 stykker deltok på møtet til Gaarder. 2 av dem er døde. Det betyr at korona har en dødelighet på 20% på Gran.
  Skjerpings Are. Ta deg sammen. Nå ser du resultatene av arbeidet ditt. Mennesker dør. Tidligere har det vært fjernt for deg. Det har skjedd i Europa. I USA. På Samoa. Langt unna deg. Du har sluppet å forholde deg til de døde barna og deres pårørende. Nå skjer det med vennene dine. I nærområdet ditt. På tide å våkne opp? Hvor mange må dø før du innser realitetene?

  Liker

  1. Heisan, Helge Skou Dale. Hvis du leser artiklene i avisene, så er dødsfallene fra Hans’ gjester omtalt som «koronarelaterte dødsfall». Det vil si at avisene hevder de døde MED korona, ikke AV korona. Og bare det å hevde at de døde MED korona, er forbundet såpass med tvil, at rasjonelle mennesker nekter å forholde seg til tall som dette. Det er en farse som lenge har skreket etter opprydding. Så din påstand om 20 prosent dødelighet er… vel, for å si det på godt norsk: Spinnvill! Hvis kommentaren din har noen mening, så må det vel være som et vitnesbyrd på hvor lett det er å lede hele befolkninger inn i massepsykose. Alle kognitive ferdigheter synes å være fordampet blant folk flest. Trist i grunn…

   Likt av 2 personer

   1. Man får jo resultatet når obduksjonene foreligger, men det er jo veldig sansynnnlig at covid-19 var årsaken til deres død, siden det ikke fremgår at det var andre skader eller sykdommer som kunne ha ført til død.

    Liker

 5. Hvil i fred. Det er absolutt forkastelig hvordan Hans har blitt hengt ut etter sin død. Dette er brudd på alt som heter god presseskikk, men det bryr ikke psykopatene seg om. Her skal man bruke et menneske sin død til å fremme sin egen syke agenda. Skammelig

  Likt av 2 personer

 6. Tenker ikke at det er lurt å ta kontakt med helsvesenet når man er syk da? Det er jo litt idiotisk Om han døde av covid er jo veldig sannsynlig, men man får jo vite etter obduksjon.
  Det er fritt å leve som man vil, men når man klarer å få et potensielt dødelig virus og sannsyneligvis dør av det til tross for smittevernråd, så er det vel ikke så mange å skylde på enn seg selv. Selv om det er alltid tragisk at mennesker dør.

  Liker

  1. «et potensielt dødelig virus»… i denne forstand er alle virus «potensielt dødelige», bare verten er svekket nok i utgangspunktet. Og nettopp dette er tilfelle for det milde SARS-CoV-2 viruset (forutsatt at det eksisterer, for de har jo enda ikke isolert det): det er mildt! Følgelig må man ha en ganske redusert helse for å dø av det. Eller være særs uheldig disponert. Sjansen for å tråkke på en rusten blikkboks og dø av blodforgiftning er vel omtrent i samme gate – bare for å sette det litt på spissen…

   Liker

   1. Ja, og dette viruset er da enda mer dødelig enn andre da. Og man trenger jo ikke å ha veldig redusert helse for å få det, bli alvorlig syk og dø. Men hvis man ikke er villig til å ta det inn over seg at det er farlig når man selv blir syk med det og ikke tar kontakt med helsvesenet når man er syk. Så er det jo idiotisk og tragisk. Og farlig å gå rundt å smitte andre. Helt greit å tro hva man vil om et virus, men ha respekt nok for andre til å holde seg for seg selv og ikke smitte andre når man er syk. Det er ganske barnelærdom at smittsome sykdommer smitter liksom. Derfor man lærer å vakse hendene og ikke hoste direkte på noen. Og holde seg hjemme. Altså unna andre.

    Liker

   2. Altså, dette er et mildt virus. For å skjønne det, er det bare å se på rene tall. Og hvis man skulle gå rundt og være tilsvarende redd for alle virus, så måtte man jo bare grave seg ned og slutte å leve omgående. Psst, du lever LANGT farligere i trafikken…

    Liker

  2. – Tenker ikke at det er lurt å ta kontakt med helsvesenet når man er syk da?

   Å finne dødsårsaker er en krevende jobb. Det er opplagt at «medisiner» er en vanlig dødsårsak på norske eldrehjem. Det blir bokført som noe annet … rutinemessig. Det er ingen straff for det.

   Liker

  3. – å få et potensielt dødelig virus

   Her bekreftes peonget mitt om medisiner:
   – Ikke bare rangeres legemiddel-dødsfall som tredje hyppigste dødsårsak innen EU (pluss store mørketall)
   https://steigan.no/2021/04/leserinnlegg-nar-legevitenskap-blir-kvakksalveri/

   Medisin er potensielt dødelig. Folk lærer på skolen at det er omvendt.
   Epidemien i Italia førte til at legene plasserte COVID-19 pasienter i «kuvøser» – 50% dødelighet da.

   Hippocratic Oath
   «I will use those dietary regimens which will benefit my patients according to my greatest ability and judgment, and I will do no harm or injustice to them.[7] Neither will I administer a poison to anybody when asked to do so, nor will I suggest such a course»
   Alt ble brutt over en lav sko

   Liker

   1. Jeg skrev en lang avhandling som fjernet all tvil om at Hans ble drept, en hyllest til Hans samt hvem som står bak og hvor latterlig korona konspirasjonsteorien er.

    Jeg får ta deg på egen kappe og huske å lagre i Word før jeg poster … Det er ikke første gang jeg opplever at kommentarer forsvinner sporløst.

    Får prøve å gjenskape den en dag jeg får tid. 🙂

    Denne her er fin. Nakstad har meldt seg på VM i lyving. he he

    https://www.rha.no/geir-58-fra-gran-mener-covid-19-er-logn-dette-svarer-nakstad/s/5-70-294351

    Likt av 1 person

   2. Ja, all grunn til å tror at han døde av covid-19. Det er i hverfall ingen holdepunkter for at han ble drept. Da hadde jo det kommet fra i foreløpig obduksjon. Så helt enig med deg smurfen11 at det er ingen grunn til å tro at han skulle være drept.

    Liker

   3. Ja, corona konspirasjonsteorier er latterlige. Det bygger jo ikke på fakta. Takk for ditt innspill. Endelig noen fornufitge her.

    Liker

 7. Øyvind
  – Ja, corona konspirasjonsteorier er latterlige.

  De flaggermusene som skal være «opphav» til corona holdt til i en annen del av Kina. COVID-19 startet på jernbanestasjon i Wuhan, den største i Kina. Media driver og fantaserer

  Liker

 8. Fløytevarslere lever ikke lenge i Kina

  «Chinese police had targeted Li for “spreading rumours” in late December 2019 after he posted a warning on social media about a cluster of cases of a flu-like disease that had been treated at his hospital. Seven patients were in quarantine and the disease symptoms reminded him of Sars (severe acute respiratory syndrome), he said. He urged colleagues to wear protective clothing at work.

  Four days later he was summoned to the local public security bureau, accused of “making false comments” and disturbing the social order. He was told that if he continued to talk about the disease, he would be “brought to justice”.»

  «Doctor who blew whistle over coronavirus has died, hospital says

  I Norge vill 99.9% av media gjenta den offisielle kinesiske versjonen om at Li Wenliang var en «foikefiende» og «terrorist».

  Liker

 9. Jeg ble alvorlig (halsinfeksjon) syk i 3 uker etter besøket på Gran, men ingen Corona symptomer og testet NEGATVT. for Covid.på sykehuset der jeg var i 5 dager. Tipper problemene oppsto pga elektromagnetisk stråling. Jeg satt ved siden av damen som døde. Avisene skriver at mann fra Våler ble Corona smittet. Rent sprøyt mao.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: